čtvrtek 17. října 2013

Spot searchlight: Pankrácký výzvy


Dneska hodíme opět světlo na méně provařené spoty. Tenhle byl sice už x-krát k vidění v různých médiích, ale mám dojem, že spousta lidí vlastně neví, kde se tohle místečko přesně nachází. Řeč je o minináměstíčku pro trhy na pražském Pankráci. 


 Na plácek se nejlíp dostanete, když pojedete metrem na zastávku Pankrác, vylezete ven a dáte se směrem z centra, přejdete po přechodu na 4 proudovce a jste tam. Je to pokud se nemýlím hned u nejvyšších budov v Praze, tak to prostě musíte najít :)


Povrch tvoří asfalt, na některých místech malinko hrubší, ale celkově, myslím, lehce nadprůměr. K vidění toho všeho všudy není moc - prakticky se jedná o jeden typ lavičky, která je tu ca. v 10 kusech.


Výhodou je, že opěradlo lavičky tvoří krásná kulatina, ovšem zhruba ve výši pasu, takže pokud si nedonesete nebo nevyrobíte skočku, je to docela výzva. Spodní hrana lavičky je sice železná, ale lavička je vyplněná betonem, který je překryt dlaždicemi, na kterých pilně pracuje zub času, takže koeficient slajdovatenosti je tak 0,2.


Hned při odchodu z plácku narazíte na hovadskej set, na kterým si Chad Muska letos oddělal patu při pokusu o noseslide na Supra European Tour. No upřímně řečeno - vysoká zeď z minimálně 15 vyrobená z hrubýho betonu....co chlapec čekal? Alespoň to neposlal přes hubbu na hubu dolu na malý zastřešený plácek pod schodama. V době mé návštěvy ale v těch místech pobývali peneři, takže to atraktvitě místa, jakkoli s viditelností suchýho pácku, moc nepřidalo.


Sečteno podtrženo: tohle místo možná z fotek vypadá celkem fajn, ale pokud nemáte ollie ve výškách nad 80 čísel na litry, tak asi spíš zapláčete nad výsledkem. Nevěště hlavu, v plánu je velkej report z doslova obřadního místa českýho skateboardingu a tam si najde kousek toho svýho štrýtku kažej. Stay tuned!

Žádné komentáře:

Okomentovat