čtvrtek 25. července 2013

Plechárna Černý Most: Praha se konečně dočká skate haly !

Pracovní dress code

Zatímco vlna železo-dřevěných parků byl spláchnuta betonovým boomem prakticky po celé ČR, jedna věc Čechům pořád tak nějak chybí. A tou je pořádná skate hala. Ne snad, že bychom tyhle parády v tuzemsku úplně postrádali, ale například UNO hala je pořád od Prahy vzdálená skoro 200 km, což není zrovna málo pro častější zimní pojezd. Ale vypadá to, že se nám blýská na lepší časy....

Tady bude už na podzim kavárna

Možná už jste něco slyšeli o projektu v budově bývalé sídlištní kotelny na Černém Mostě. Obdobným budovám se říkalo (a minimálně ještě jedné určitě říká) Plechárny. Změna typu vytápění paneláků způsobila, že tyhle sídlištní objekty najednou zely prázdnotou a přemýšlelo se o jejich efektivním využití.

Zájem o Plechárnu je ale už teď

Vedení městské části Praha 14 se rozhodlo dát šanci ambicióznímu multifunkčnímu projektu, který má za cíl vytvořit kulturní centrum volnočasových aktivit, které zahrnuje například zkušebny pro začínající kapely, kavárnu a samozřejmě indoor halu.

Konstrukce starých buněk se renovuje, aby jste se mohli schovat před případným špatným počasím

Tu si budeme moct užívat už zřejmě letos na podzim. Otevíráčka Plechárny je totiž naplánovaná na září., kdy otevře svoje brány riderům všeho druhu. Potřeba zateplení hlavní haly, která bude probíhat na jaře 2014 ale pozdrží stavbu haly tak, jak jí plánoval Mystic constructions. Vzhledem k tomu, že bude na jaře třeba oholit stěny pro instalaci izolace, počítá se pro letošek pouze s renovací povrchu a několika mobilními překážkami, ale vem to čert - bude tam sucho a bude se tam dát skejtovat. Co víc chtít?

Jirka Broum - lokální stavbyvedoucí a duchovní otec projektu v  roli baby-sittera :)

Pozitivní a samozřejmě sympatickou externalitou celého projektu je aktivní zapojení místních do rekonstrukce a dění kolem Plechárny. Pokud byste chtěli Plechárníkům pomoct tím, že přiložíte svou ruku k dílu, sledujte jejich FB, nebo jejich webpage. Můžete tak přispět ke vzniku unikátního místa pro trávení volného času tak, jak se to líbí zrovna vám.

A vo tom to je!

Jasně, Čerňák je přeci jen trošku z ruky, ale pořád je to v Praze, tak nebuďte zmlsaný! :)



Díky patří Míše a Jirkovi za to, že mě provedli Plechárnou a všechno mi i s podrobným výkladem ochotně ukázali. Fandíme Vám! Na závěr ještě pár vizualizací jak to bude nakonec vypadat.
Kompletní přehled toho, co bude venku....

... a co vevnitř. Tohle je zatím asi reálnější varianta.


Na tohle, nebo něco podobnýho si budeme muset ještě chvilku počkat.




1 komentář:

  1. Perfektní projekt a perfektní příklad toho, že jde stavět sportoviště i levně. Kdyby tak i v našem městě postavili něco takového :-( Život by byl hned lepší.

    OdpovědětVymazat