neděle 6. října 2013

Pivní otroci na tripu vol II : This IS California !!!!


Asi všichni jsme si někdy řikali, že bysme chtěli jezdit v perfektních betonových parcích, super krytých bowlech a halách nebo betonových backyard poolech. Všichni si myslíme, že takovýhle ráje jsou v Americe a prostě hrozně daleko od naší rodný hroudy....nejsou!! Tyhle věci jsou mnohem blíž než kdo kdy předpokládal a jsou daleko hustší, než si dokážete vůbec představit! Německo nám ukázalo, že navzdory jménu dokumentárního filmu o skateboardingu za dob socialismu, ze současný stav německého skateboardingu poměrům v Californii docela hodně přiblížil...


Piva a Jaryho čokorolky tvořily zhruba polovinu nákladu auta
  Někdy v průběhu srpna kámoš Ruda naplánoval trip do parádního betonovýho parku kousíček za německýma hranicema v městečku jménem Helmbrechts. Když jsme pak zjištovali info o firmě, která ho stavila - Blackriver (kdo tuší fingerboardy, je na správný adrese), začala se nám rýsovat vpravdě velkolepá záležitost, protože ačkoli se tahle firma specializuje hlavně na prkýnka pro prsty, má na svědomí taky haldu míst ideálních pro skateboarding...ale hezky popořadě.

Ti za to všechno můžou
V sobotu po obědě naší pivem řádně vybavenou grupu přivítal sám šéf Blackriveru Martin přímo v jejich sídle. Po krátký seznamovačce nám ukázal dřevěnej indoorbowl, který se měl stát naší noclehárnou. Už při pohledu na tohle místo začaly padat první čelisti - neuvěřitelná krytá paráda pro skejtování, párty...prostě cokoli. Martin nám dal klíče a odjel zase pracovat - dát klíče od takovýhleho ráje šesti neznámejm týpkům z cizí země, který z auta vyloží skoro stovku piv, to chce pořádnou odvahu!

Náš hotel - 5 hvězdiček je málo!
No každopádně nebyl čas ztrácet čas - oproti předpokladům nepršelo, takže jsme se párkrát projeli v bowlu a vyrazili nach Helmbrechts. No co o tomhle parku říct? Prostě ryzí dokonalost! Park není úplně vhodný pro techniky, kteří mají rádi manuálky, rovinky, bedýnky, ale to je vidět na první pohled! Tenhle park je prostě ideální na vození se kolem dokola, ježdění přes bouličky, prostě na vyblbnutí. Opět zavládla bezbřehá euforie až do večera!

Juhič - nousgr v Helmbrechtsu

Luky se na tu fotku ani nemusel moc skrčovat

Děti pozor, Babar transferuje!

Ruda chtěl tu bednu asi přeskočit, ale místo toho udělal takovou tu věc když nabouráte do zdi a nějakým záhadným způsobem jí přejedete - wallie jak lusk'
Jaryho testovací polet

Jaryho nosegring při rozjezdu na ten polet

Neni to moc vidět, ale je to kolmý jako prase a při odjezdu se musíte trefit mezi bank a odtokovej kanálek. Na tomhle místě neni easy udělat switch kino, ale někomu to nedělá problém :)
Pluhyho signature - layback jako by se nechumelilo

Po zajištění obživy v místním marketu a kebabu jsme se přesunuli na večerní session do indoor bowlu. Na tu kromě nás a našich piv dorazil Martin a Candy Jacobs - asi nejlepší současná evropská skaterka a )dajně vítězka X-Games. Martin předvedl co to znamená mít lajny v tomhle bowlu totálně v noze s prstem v nose, Candy zabíjela tak, jak se na holčinu jejího formátu sluší. Nejvíc ale samozřejmě přeháněl Jary když sázel totální šílenosti na vetrovým extensionu, jaký Blackriver bowl asi ještě nezažil.

Jary ho crazy combo na šíleným wallridu nešlo ani stíhat fotit! Nejdřív Rock to fakie, pak nose stall...
...otočka na v kapse...fajvo....
....otočka a blut nosegrab! Tohle Blackriver bowl asi ještě nezažil!

Taky za to dostal od bandy pořádnej props!

Všichni noční bowlaři - vpředu Martin a Candy

Candy Jacobs - takhle ste holku ještě jezdit neviděli! - fajvo jak z učebnice!
Kolem desátý večer Matin povídá, že jestli nás už nebaví bowl, můžeme jít na street. Cožpak o to - bowl byl zábavnej ažaž, ale tušili jsme, že to s tím strýtem nebude jen tak.... Takže objíždíme budovu bejvalý porcelánky, motáme se po budově, projdeme halou, kde je asi 20 fingerboardovejch parků, místem, kde se koná mistrovství světa ve fingerboardingu a za plentou za tribunama najdeme...... luxusní privátní street halu! Pouští se hudba a začíná soukromá session! Povrch hodně klouže, což v kombinaci s vypitýma pivama není úplně ideální kombinace, ale na to nikdo nekouká a všichni se můžou přetrhnout, aby si to co nejvíc užili! Kolem půlnoci jde Martin s Candy domů a nechávají nás v hale opět bez dozoru, jen nám ukáže cestu ven a řekne ať při odchodu zhasneme....což opět nikdo nechápe!

Babar na přesunu pokoušel Martiův taildevil
Rudova klasika - celej den piva a večer výzvy z hovadin
Timeshift! Na konci tunelu čeká skvost!
Hmmmmm.....
.....malá paráda!! A všechno jen pro nás!
Babar in paradise!
Juhičova půlnoční výzva - kino přes pyro
Pít se musí....
Blackriver kořala, kterou údajně dělal Candy táta sám doma. Chutná po pendreku, z toho by byl zlej hangover!

Tough life! Smrad und Frühstück!
Tenhle ruskej taxikář s náma jezdil celou cestu!
Ráno se balíme na cestu do dalšího betoňáku, ale hned na první křižovatce si uvědomíme, že jsme v bowlu zapomněli piva. Takže se pro ně vracíme, přijíždí Martin, vyleze z auta a řekne legendární větu: "Good morning guys, do you want to skate my backyard pool?" Asi by se nenašel člověk, kterej by na tuhle otázku řekl ne, takže jedeme za město k jeho baráku, kde za stodolou najdeme neskutečnou betonovou parádu. Tváří v tvář tomuhle luxusu jsme už prostě všichni sborově řvali: "Tohle kurva neni možný!!!" Veškerá ranní rozlámanost musela jít stranou, tohle prostě chceš zažít, takže jsme si postavili židle kolem copingu a strávili u Martina další neuvěřitelný odpoledne plný nejlepšího pool skateboardingu našich mrzkých životů.

První bazén, co má Martin na zahradě

Ten druhej je ale o dost větší pecka!

Nechápeš nic!

Happy owner  Martin.

"Ty vole Babare támhle si zapomněl zamést lísteček!"

Martin nám vysvětluje proč je hrozně důležitý používat při hlazení betonu magensium...myslim, že to nikdo tak úplně nepochopil :)

Pohodlně se usaďte, začíná nejlepší session vašeho života!

Jary to zabil jako vždy a všude!

"Jéé fingerboardy maj  taky ložiska???"
Martin ukazuje Blackriver v akci. Jen čumíme!
Ruda prostě na bazény neni, tak vyzval kiníčko přes pyramidku
Poslední výzvou byl na  první asfaltovo-betonový park, kterej kdy Blackriver postavil. Na fotkách vypadá poměrně nudně, ale naživo se ukázal jako poměrně zajímavě řešenej a dá se v něm užít dost srandy. Martin řikal, že je to práce normálně tak pro deset lidí a oni ho před zhruba deseti lety postavili ve třech lidech! Wow! Jary si dal ještě jeden SKATE s Candy, Juhič s Rudou vyzvali nějaký pekla a ostatní se už jen spíš vozili. Dorazili jsme poslední piváky, sbalili vypitý lahve, rozloučili se s obrovským díky s Martinem a vrátili se tam, kam patříme! Ale vrátíme se, to je jistý!



Na cestě domů jsme se ještě stavili na kukačku v hale jménem Radquartier. Osmnáct metrů široká minirampa, hovadskej bowl s cradlem ve výstavbě a mini megarampa s dopadem do foampitu. Velký štýlo, ale pro naše unavený těla už byla tahle výzva trošku moc. Musíme si nechat něco taky na příště! Martin řikal, že Jan Kliewer z Kingpinu nestačil objet všechny spoty v tomhle regionu za 6 týdnů (!!) takže náš výkon za necelý dva dny byl, myslím, poměrně slušnej!






Neskutečný díky patří Martinovi a Oliverovi z Blackriveru za to, jak nás královsky přivítali a ve všem nám ochotně pomohli! A pro našince je to ponaučení minimálně v tom, že je třeba začít brát fingerboarding hodně vážně, protože tohle všechno vzniklo a stalo se jen díky němu, takže velkej respekt!!

Big thanks deserve Martin and Oliver form Blackriver! Thank you so much for letting us stay and for all your help. You guys are the best! We'll be back for sure...! :)

Žádné komentáře:

Okomentovat