pátek 4. října 2013

Před testem: Converse Rune II Pro


Osud tomu tak chtěl, že testy domlouvané celé léto vyšly nakonec až na září, které se, co se počasí týče, zatím moc nepředvedlo. Po dvou mediálně masírovaných modelech teď přišla řada na botu, která je mediálně vidět podstatně míň, ale rozhodně se nejedná o malou neznámou značku. Na český trh začíná pomalu pronikat skate kolekce značky Converse, kterou asi není třeba sáhodlouze představovat. Zatím se jedná o několik málo modelů, ale doufejme, že se "CONSky" chytnou a v budoucnu se dočkáme celé kolekce.






Skejtová kolekce Converse bude mít něco do sebe, když do jejich týmu před nedávnem po více než 10 letech u Emerica přestoupil i godfather evropskýho skateboardingu Pontus Alv, což rozhodně není člověk, který by se zaprodal jen tak něčemu. Nutno říct, že právě Pontus a jeho aura je to, co Converse chybělo - trošku retro, punk, DIY....no prostě to jde krásně dohromady. Mrkněte na video Trocadéro days z Paříže a bude Vám všechno jasný...


Model, který jsem dostal na testování já je druhý promodel dánského bazénového zabijáka Runeho Glifberga. Toho si určitě všichni pamatujete už z druhého dílu Tony Hawk's proskater nebo ze Sorry videí od Flip. Mrknout můžete i na jeho hardcore sérky v Kodaňským parku.  Rune se u své druhé boty vrátil ke Converse klasice a Rune Pro II tak vizuálně vychází z legendárního modelu Star Player. Ten sám o sobě posloužil několika oldschool generacím skaterů jako ideální skate bota. Za zhruba 40 let se ale skateboarding dost změnil, takže se musely změnit i boty pro něj.


Converse Rune Pro II si tak zachovává klasický vzhled a doplňuje ho nezbytnostmi pro skejtování. Ačkoli máte na krabici zespodu nakreslenou klasickou Allstar podrážku, na spodku boty najdete klasický stromečkový (herringbone) vzorek, který má lepší odolnost vůči prodření gripem.


Tvarově je bota něco mezi low-topem a mid-topem, takže hezky chrání kotník, ale zároveň vás neomezuje při flipech. Oproti klasickým Converse botám má Rune Pro II silnou a pohodlnou výstelku kolem kotníku. Jazyk má po stranách síťovinu pro lepší odvětrávání.


Podrážka je klasická vulkanika s tenčí integrovanou vložkou, aby bota měla ideální boardfeel v bazénech a rampách. Jak bude fungovat při dopadech na streetu ukáže až test. Na špičce najdete klasický pyramidový Converse pruh - opět reminiscence Chucka Taylora.


Celkově bota působí lehce subtilně, ale o to pohodlnější je při chůzi. Cons Rune Pro II je v rámci podzimní kolekce k dostání ve dvou barvách - hnědo-červené ( v AJ se z nějakého důvodu jmenuje morel) a šedo-modré. Jediným prodejcem tohoto modelu v ČR je zatím eshop POPNAME.



Majitele 3D brýlí bude jistě zajímat třídílné Runeho video.



Kompletní wear test článek očekávejte už brzy!

Žádné komentáře:

Okomentovat