úterý 29. ledna 2013

Klenot Cornawallu




Všechno začalo starou reklamou na Carhartt ve starým Freemagu. Na fotce byl Jerome Cambell v bs nosepicku na wallridu v takovým starým bazénku nebo co to bylo.... první snahy o zjištění co je to za místo dopadly neúspěšně, ale nedávno, se tohle místo znovu objevilo na FB online časáku Confusion Magazine. Narozdíl od starý reklamy se tady popiskama nešetřilo a já našel důležitou nitku, která mi pomohla to místo konečně najít - město jménem Cornwall.


Pak už to bylo easy - při hledání parků v tomhle městě jsem narazil na něco, čemu se říká Playing Place. Docela trefný místo, jak pojmenovat skatepark! Z toho co se mi podařilo zjistit tak usuzuju, že tenhle park vzniknul někdy na začátku 70. let, tedy v době, kdy se ještě moc netrikovalo, spíš surfovalo a na koping nebo bednu jste prakticky nenarazili. Takže betonová ledvinka byla na tehdejší poměry ideální.


Spolu s tím, jak se  měnil skateboarding , vznikaly v Cornawallu nový parky, nebo skateři jezdili street, kterýho je ve městě taky docela požehnaně a Playing Place bylo tak trošku zapomenutý, protože nenabízelo moc možností pro tehdejší skejtování.Ty se relativně rozšířily , když někoho z místních napadlo dostavět jednu část parku do pěknýho rádiusu. Ten už od pohledu nepatří mezi nejlehčí a udělat na něm cokoli je zřejmě pěkná fuška. Nicméně zejména díky tomu, tenhle historickej park nezarost, nebo nebyl zasypanej a doufejme, že ještě nějakej ten rok vydrží!

Na závěr videjko od Carharttu ze skejtování v Cornwallu, ze kterýho pocházela ta fotka, díky který jsem tohle místo začal vůbec hledat ( ten trik se tam objeví hned ze začátku zhruba v první minutě):



Žádné komentáře:

Okomentovat