pátek 25. ledna 2013

Innsbruck je IN


Pamatujete si ze střední na Karla Havlíčka Borovskýho? Toho, co byl císařpánem uklizen do města na úpatí Alp jménem Innsbruck? Učili jste se o tom, jak tam KHB trpěl, ochořel a nakonec mučednicky umřel? Pokud jste z tohohle smutnýho osudu nabyli dojmu, že Innsbruck je Bohem zapomenutý hnusný město, kterýmu je třeba se obloukem vyhnout, tak vězte, že asi nakonec nebude tak zle...


Pokud se totiž dostanete na místo, který je pojmenovaný krásným slovíčkem Landhausplatz, čili náměstí, kde měl asi sídlo tamní zeman nebo co, tak určitě změníte názor na malebnost tohohle městečka pod Alpama.


Náměstí, jehož dominantou byla a stále je brána podobná spíš antickýmu slohu, bylo kompletně předělaný a nic bych za to nedal, že architekt byl na tuty skater! Náměstí je protkaný něčím mezi rádiusem a China bankem a nabízí tak spoustu možností ke skejtování. No co si budeme povídat - krása až se srdce směje!



Takže pokud pojedete někdy do Tyrolskejch vršků čechrat prašan, nezapomeňte si s sebou vzít skejta a stavit se v údolí. Litovat rozhodně nebudete!!!

27.1.2013 aktualizace: Sem debil. KHB nebyl v Innsbrucku ale Brixenu samozřejmě....:)

Žádné komentáře:

Okomentovat