čtvrtek 31. ledna 2013

Dý - dží - kej

Tak pro ty z vás, kdo to ještě neví - nový DGK video Parental Advisory je ke stažení na Ulozto.


Původně jsem myslel, že bych o něm mohl napsat nějakou recenzi, ale upřímně se mi nějak moc nechce. Asi už sem vyrost z hraní si na gangstery, nebo jsem akorát v opačný fázi vnímání skejtování ( přijde mi, že obecná rovina vnímání toho, co je ve skejtu kůl se v čase pohybuje mezi amplitudama - Trhasher Zero Punkáč a Hip-hop gangsta s Dunkama + NewErou), ale tenhle kousek jde tak nějak celkově mimo mě, protože symbolizuje veškerý negativní věci, který skejtem teď hejbou. To jest - money,money,money, hrocení, furt stejný triky, gangsta styl a visačky na kšiltovkách.

Dirty Ghetto Kids je tutově super značka postavená na image legendárního Stevieho Williamse. Ten si v průběhu času k sobě našel několik felláků, který si jedou stejnej černej styl, proti tomu nic. Průser nastává v momentě, kdy se začnou nabalovat lidi, který jsou na jedný straně roboti, který udělaj všechno, ale těch sou dneska už miliony a to, že uděláte ze switch bektelu tam kde ho dělal Stevie ještě flip ven, je sice fajn, ale tim to končí.

Tenhle dojem ještě umocňuje uspávací zaměnitelnej rap, kde neni člověk schopnej rozlišit od sebe dva tracky, nebo je v něm nasamplovaná tahací harmonika. Ale tak hudbu nemá smysl řešit, to je věčnej boj dvou nesmiřitelnejch táborů.

Abych tu jen zlovolně nekydal hnůj, musím Parental Advisory uznat některý kvality. V první řadě to jsou určitě výkony zmíněných real DGKs. Otevírák je stylař na n-tou Wade Desarmo. Trikově žádný velký překvapení, ale o tom to u něj není. Následuje kvalitní part Joshe Kalise. Tenhle guru DC shoes ukazuje, že to má pořád pěkně v noze a párkrát si střihne nějakou přehnanost završenou mocným last trickem.

Pak se nějak dlooouho nic neděje..šeď, šeď, šeď.....TX!!! Tak na tohohle brazilce jsem se já osobně těšil asi nejvíc! To je přesně ten člověk, co nekecá o svým novým promodelu, neobjíždí X-Games nebo Street league, ale poctivě maká a na každým novým partu je vidět obrovskej kus práce! Uvidíte to obří switch frontside kino přes tribunu a já osobně jsem si sednul na prdel z  - SPOILER ALERT - hardflipu do front bluntslidu - to sem osobně ještě neviděl!!

Pak probíhá nějakej Keenan Dadd....posouvám, posouvám ....Jack Curtin! Rodrigův LRG team-mate, další podceňovanej člověk, kterýmu může bejt jeho pormodel u Fallen The Capitol částečnou satisfakcí za to, že ho svět neprávem přehlíží!

Trošku nepochopitelnou scénkou, kde se nechá "for no reason" střelit do ramene, začíná svůj part Big Stevie. Pozoruhodný je, že dělá hodně triků, který už v tomhle videu někdo udělal, ale rozdíl je v tom, že v těch tricích je něco navíc. Jak řiká Kato: "nic moc složitýho, zato ale prožitýho" - to sedí.

Video končí filmařskou scénkou, kde se niggaz a white niggaz pomstěj sosájety za to, jak nechápe jejich hustost.....takovej klasickej sociální konflikt a jeho vysněná revenge. Mihne se tu i nějvětší drsnák Lil Wayne (díky Bohu ne na skejtu!). Závěrečná scéna, kdy všichni skaters jedou za Steviem jako Bossem potrvzuje vše výše uvedené.....image gangsta skatera, kterou DGK vymyslelo a reprezentuje se už začíná okoukávat....time to move on DGK!

Pokud by mělo bejt nějaký hvězdový hodnocení, tak sám za sebe bych dal asi 5 z 10, ale pokud máte rádi moderní styl street skejtování, nollie flipy a rap, tak si to určitě stáhněte - budete nadšený!

Žádné komentáře:

Okomentovat