pondělí 4. listopadu 2013

Před testem: Huf Choice - zlatý standard


Existujou skate boty, který se snaží být za každou cenu výjmečný, chtějí přinášet nové technologie, gely, pěny, vložky etc. Na opačným konci stojí sázky na jistotu. Ale i sázka na osvědčenou a léty prověřenou věc, nemusí být vždycky výhra - pokud jste si někdy dávali v hospodě například gulášek, víte, o čem mluvím. 



Zkrátka dobře provedená klasika má šanci stát se ikonou. Zástupcem guláše v oblasti skate bot....no jo, vlastně ani nevím, kdo s tímhle designem přišel první! Byla to Emerica Herman 2, Lakai Manchester, Axion Heritage, DC Match nebo někdo úplně jiný? No ono je to asi ve výsledku jedno. Prostě prototyp skate boty s lehce protaženou jednodílnou špičkou, částečně překrytou tkaničkovým panelem, logem na boku a vulkanikou na spodu se stal díky své jednoduchosti a účinnosti univerzální předlohou pro mnoho značek.


Jestli chcete ukázat, že dokážete vyrábět dobrý skate boty, vyrobte tenhle model, který zhruba 90% všech skaterů alespoň jednou v životě mělo na nohou a na tom si perfektně můžete otestovat trh. Posledním členem "Golden Standard" skupiny je Huf Choice - univerzální teamová bota, která má ambice vyhovět všem a nikoho neurazit. Jakej bude tenhle guláš?


Už při prvním pohledu je jasný, že HUF nevaří z vody - na první pohled je bota vyšperkovaná hodně hezkýma detailama, který jí posouvají o level výš. Ať už se jedná o dobrou a zároveň neobvyklou barevnou kombinaci, hezky umístěné H-logo na boku, železný znáčky Huf a Diamond na jazyku a patě, tkaničky alá pohorky nebo perforovaná opora paty z černé kůže. Tohle všechno šperkuje jinak vcelku průměrný model na to, čemu amíci říkají "instant classic"!


Na podrážce najdeme vulkaniku - nic víc, nic míň, prostě klasika, jejíž výhody jsem už popisoval v samostatném článku. Jelikož první část testu začala několika hodinovým nočním cruisingem v ulicích Hamburku, musel jsem ihned ocenit možnost odrážet se x-kilometrů na streetu bez nutnosti vyšlapávání. Když to srovnám např. s Vans Lindero, kde mě po ujetí dvou bloků začala bolet pata, má Choice palec nahoru za flexibilitu.


Když už jsem s klukama s Popname řešil, že pošlou boty od Huf na weartest, nemohl jsem za Boha najít na netu jednu, pro mě dosti zásadní věc - má HUF Choice výměnnou drop-in vložku? Na netu to nikde nezjistíte, takže jsem zalovil v botě a ....ano, má! A není vůbec špatná! Absorbční schopnost je lehce nadstandardní, ale dobré je určitě to, že nezhoršuje boardfeel, což jak asi všichni tušíme, je to, o co u Huf Choice půjde nejvíc.


Takže tolik ve zkratce o aktuálně testovaném modelu Huf Choice. V ČR zatím tuhle značku distribuuje pouze shop POPNAME.cz. Testovaný model je kolaboarcí Huf Footwear a Diamond Hardware.  Jelikož mě Keith Hufnagel a jeho značka a její role ve skateboardingu dost zaujala, věnuju jí před finálním weartestem ještě jeden článek, protože si to podle mě zaslouží.  Těšte se, je na co!

Huf Choice po první podzimní session.


Žádné komentáře:

Okomentovat