sobota 30. listopadu 2013

Huf Choice weartest


 Doba volá po extrémech. Skejtovej marketing se utrhl ze řetězu a s nálepkou rozmachu vývoje technologií na nás hrne pořád nový vychytávky – tu karbon v deskách, tu nový vložky s technologií z kosmu. Tempo je zběsilý a člověk se musí ptát sám sebe, jestli už náhodou vlastně dávno nedostal to, co vždycky chtěl, jen si pod vlivem reklamy začal myslet, že potřebuje něco novýho, lepšího, víc cool…Huf Choice je bota, která jde proti proudu
Z hlediska tvaru, velikosti a pohodlí boty je třeba říct, že Huf má číslování stejné jako naprostá většina značek na trhu, tudíž můžete bez obav sáhnout po velikosti, na kterou jste zvyklí. Tvarově je bota velice příjemně udělaná i pro širší chodidla. Nejsou tu místa s tunou molitanu, které by zakrývaly špatný střih boty. Všechno je tak akorát a hezky sedí. Menším nedostatkem jsou pak chybějící gumová poutka po stranách jazyka, nebo alespoň tunýlek na provlečení tkaničky, které by dokázaly udržet jazyk v prostředku boty, protože takhle pokud nemáte boty úplně utažené, rád sklouzává na stranu.

Vulkanika na patě není věčná.
Co se týče tlumení a ochrany Choice nabízí slušnou vnitřní vložku, která s přehledem utlumí  střední dopady. Pokud neskáčete víc jak 10 schodů, můžete být úplně v klidu. Tlumící schopnost vložky se s časem nesnižuje, což je taky příjemné. V otázce ochrany do nohy do boku, má bota vyztuženou patu koženým dílem, která ji zpevňuje zvenčí, ale i tak by opora mohla být lepší, protože když si například štelujete nohu na bektel, cítíte pohyb celé paty přes hranu podrážky. Odolnost Huf Choice není žádným překvapením. Na špičce je použitá kvalitní semiš, v cestě gripu nestojí žádný šev, takže ničit není prakticky co. Dokonce i tenké kulaté tkaničky v „outdoor“ stylu jsem neprodřel. Roztrhaný vršek postranního panelu od heelflipů je daný konstrukcí boty, kde vnitřní vystýlka překrývá hranu boty a prakticky ničemu nevadí.

...i zevnitř trošku povoluje, ale pořád funguje.
 Rezervy má pak bota v oblasti konstrukce podrážky. Samotná podrážka a vzorek jsou v pohodě a i po skončení testu mají dostatek vzorku a dobrý grip. Choice trošku doplácí na limity vulkanizované konstrukce – na patě se na konci testu vlivem brzdění lehce uvolnil vulkanizovaný pásek a taky v ohybech na špičce se lehce odchlipuje. To jsou klasické neduhy vulkanizovaných bot a je nutno podotknout, že ani jeden z defektů se neprojevil v takové míře, aby ovlivnil funkčnost boty. Odměnou za to, je vynikající boardfeel, díky kterému máte od první minuty prkno dokonale pod kontrolou.
Celkově je Huf Choice hodně dobře vyvážená bota. Ne snad, že by v něčem zcela výjimečně vynikala, ale na druhou stranu nemá žádný závažnější nedostatek, takže výsledkem je prostě univerzální bota pro prakticky všechny druhy skateboardingu. Do hry vstupuje také vynikající vizuální zpracování boty, z tohohle „shoe polotovaru“ se víc vymáčknout asi nedá. Svojí komplexností je Huf Choice skvěle vypadající teamová bota, která z hlediska funkčnosti rozhodně nezklame.Zkrátka i ta nejobyčejnější věc, pokud je udělaná dobře dokáže hodně příjemně překvapit a boty od Huf footwear jsou přesně tím případem. Pokud si je chcete ozkoušet na vlastní kůži, mrkněte ke klukům od POPNAME , kterým zároveň patří velké díky za věnování páru pro test!

Odolnost 85%
Boardfeel 90%
Zpracování 80%
Dopady 75%
Celkem 82%


Žádné komentáře:

Okomentovat