sobota 6. července 2013

Hillary Thompson aneb skateboarding a LGBT

Skateboarding je malinko schizofrenní  - na jednu stranu hlásáme, že spojuje lidi na celým světě tím, že můžou dělat co je baví a dalšíma prázdnýma frázema éry globalizace a multikulturality, na který si skejťáci ujížděj. Proti tomu asi nejde říct ani popel, ale na druhou stranu když přijde na přetřes téma holčičího skateboardingu, už názory nejsou tak otevřený a jednotný, protože vidět holku, která skejtuje líp než vy, to už každý ego neunese. A co teprve kdybyste zjistili, že ta holka není tak úplně holka.....



Seznamte se s Hillary Thompsonovou. Hillary není normální holka, jak by se na první pohled asi mohlo zdát, protože se původně narodila s jiným občanským jménem i genderem. Úmyslně nepoužívám pojem pohlaví, protože mezi genderem a pohlavím je podstatný rozdíl. Postupným uvědomením si vlastní identity a užíváním hormonů se Hillary stala členkou LGBT komunity (zkratka Lesbian/ Gay/ Bi/ Trans). Překvapivě nezanevřela na skateboarding jako součást své staré identity a začala zase jezdit a nutno říct, že opravdu hodně dobře.


Jak budou její případnou účast na závodech řešit rozhodčí a do jaké kategorie ji zařadí, necháme asi radši na nich. Každopádně příběh Hillary Thompsonové je hodně inspirující a donutí vás zamyslet se nad tolerancí k ostatním lidem, kolem vás nejen v oblasti skejtování. Tak co? Ustáli jste to?



Přikládám odkaz na Hillaryn videorozhovor a interview v Jenkenmagu

Žádné komentáře:

Okomentovat