čtvrtek 3. května 2012

Plácek Stochov

Ideální místěčko na chill, pokud zrovna nemáte náladu hrotit.
Tenhle "skatepark" se nachází v nevelkým městečku Stochov cca 30km západně od Prahy. Pokud máte rádi orientační body v krajině - hledejte vodojem, nebo se ptejte na sportovní halu.

Hřiště má relativně hladkej asfaltovej povrch, kde se nachází několik překážek z dílny Mystic Constructions. Jejich využitelnost je vzhledem k prostoroveým dispozicím přinejmenším diskutabilní, ale ze strany města už proběhlo pár slibů ohledně rozšiřování, tak se necháme překvapit.
V prostoru se tedy nachází asi 20 cm vysokej grind/manual box s kutatým rejlíkem na straně,kterej je asi o 20cm vyšší. Pokud vám nebude vyhovovat do grindů spíš padat než do nich vyskakovat,najdete v prostoru určitě poházeno několik cihel, takže si lze bedničku trošku přizvednout.
Ondra Zechovský - boardslide

V rohu je umístěnej bangovej transfer s vybraným vnitřním rohem, kterej zabraňuje tomu, abyste triky přes roh šidili, což je s ohledem na né zrovna dlouhej rozjezd, vždycky proveditelný.
Mezi transferem a manual boxem je daná asi 40-45cm vysoká betonová lavička. Tahle překážka pochází z ranýho období spolupráce Mysticu a Presbetonu, takže se na první pohled tváří velice přívětivě, ale ve finále má hrana tendenci se štípat a bez pomoci vosku moc nejede.

Švec - ollie/flip?

Poslední překážkou je rovná pyramidka, která má na jedný straně nižší hranatej rejlík do "áčka". Z druhý strany je přišoupnutá podivně se svažující bedna, která je kočkopsem mezi bangem a grindboxem. Nutno bohužel dodat, že dost dobře neplní funkci ani jednoho. Z pyramidky se do bangu dá naskakovat do trasferu, nebo dělat grindy na horní hraně. Spodní hrana je bohužel s ohledem na sklon bangu prakticky nepoužitelná. Zajímavou možností, která se v parku objevila při mé poslední návštěvě je odsunutí pyramidky od velký bedny, což sice způsobí, že na horní hranu, která je rázem do pasu asi težko vyskočíte, ale zase máte na obou stranách  hranky na super grindovačku do kopce, což je celkem luxusní záležitost :)

Jary - benihana - nesmysl!

I přesto, že tenhle spot trpí nedostatkem místa na rozjezd způsobeným zejména nešťastně umístěnýma zábranama fotbalovýho hriště a absencí rádiusů, dá se tady užít dost srandy a příjemně strávit nejedno víkendový odpoledne.....třeba když je zavřenej skatepark na Kladně, hehe.

Park najdete tady.

Žádné komentáře:

Okomentovat