neděle 20. května 2012

Burn SOS - save our spot!

Ačkoli sponzoring firem z oblasti energetických nápojů ve skateboardingu nemám nijak zvlášť v lásce a z děcek, který nosej new ery se zelenejma drápama Monsteru se mi dělá nevolno, objevil jsem u jedný z těchhle firem zajímavou iniciativu.
Energiťák Burn přišel se zajímavou akcí, kde ve spolupráci s evropským skate časopisem a webem Kingpin nabízí, že vám opraví váš zničenej skate spot. Podmínkou je zaslání fotky místa/ parku a popsat co všechno je na něm špatnýho.
Vedlejším efektem týhle akce je bezesporu to, že se můžete dozvědět o hromadě zajímavejch míst v celý Evropě a zjistit, na čem všem se dá ještě vůbec jezdit.Občas to trošku  připomíná starou Thrasherovskou soutěž o nejhorší park na světě :)  Nejčastěji zatím přispívaj Poláci, což se pro nás docela dobrá zpráva, protože poslední dobou je Polsko pro Čechy tím, co je teď pro americký skaters Čína - obří země, super parky, milion spotů. Výprava na nějakej zajímavější spot z týhle soutěže je samozřejmě dost limitovaná tím, aby místo v soutěži vyhrálo a Burn ho opravil.
I tak jsem objevil dvě super místa, kam by se člověk nejradši z fleku vydal!

Nepochopíš!!!!

V temných hlubinách Rumunska je ukrýtý městečko Bacau, kde se nachází park Lacusor. park je to očividně v původním slova smyslu, ale svým vzhledem určitě předčí mnohej "skatepark"! Stav parku je dost dezolátní a město momentálně uvažuje o rekonstrukci pro kterou vyhlásilo veřejnou architektonckou soutěž, tak doufejme, že se toho ujme nějakej skater!
Trošku zmírnit nájezdy a je to bowl jak víno!

Druhým pokladem je polský bowl v Poznani. Očividně již poněkud starší konstrukce, ale podle fotky vypadá tenhle stařeček furt skvěle! Informace o týhle parádičce jsou trošku hůř k sehnání. Vypadá to, že se jedná o opuštěný bazén, který je součástí opuštěného nedostavěného olympijského komplexu na kraji parku   Solaczki. Víc zatím nevím.....

Jinak soutěž je samozřejmě určena i pro ČR, která má zatím jediného zástupce - ditch spot Ejpovice. Takže pokud máte nějakej spotík ve svým okolí, kterej by potřeboval rekonstrukci, vložte ho určitě na Burn microsite. Toť zatím vše, ale ten bazén mi nedá spát.....

Žádné komentáře:

Okomentovat