pondělí 26. srpna 2013

Test: skate deska Androbot

Ačkoli se v našich testech zaměřujeme převážně na skate boty, nebráníme se v zásadě žádné formě skate hardwaru, na kterém je co testovat. Proto jsem kývnul na nabídku Androbot shopu otestovat jejich skate desku. Notabene když jejich nová várka, která je aktuálně ve výrobě, by měla obsahovat i jeden design, který je inspirovaný naším webem :) Tak ať víte, do čeho jdete!

Pokud by vás výroba desek Androbot zajímala víc do hloubky, můžete mrknout na povedenou microsite, kterou nedávno spustili.




Fakt, že Češi jsou schopní sami vyrábět skate desky, hodně promluvil do situace na trhu - jak pozitivně díky  dobré kvalitě zpracování a příznivé ceně, tak i negativně kvůli neschopnosti ostatních firem vyrovnat se s novou konkurencí. Poslední značkou, která se rozhodla vstoupit na domácí trh, je skateshop Androbot. Jak jejich deska vypadá  a co vydrží?


Pokud hledáte desku  s čistě českým rodokmenem za rozumnou cenu - což je v současnosti, řekněme, do 900 Kč včetně gripu - spočítali byste možné varianty zřejmě na prstech jedné ruky. Zatím pořád platí, že konkurenční boj rozhoduje rozdíl na cenovce, ačkoli je většinou v řádech korun. Důvodem je pak zejména to, že kvalita všech značek je vnímaná prakticky identicky a za deskou často nic víc nestojí. Navzdory velice podobné ceně se ale může stát, že rozdíl v kavlitě mezi jednotlivými značkami je propastný.

Proto jsem si vzal do testu služebně nejmladšího člena domácí party - skate desku eshopu Androbot.cz. Desky přirozeně nevyrábí samotný eshop, ale český výrobce s téměř 20ti letou zkušeností s výrobou skate desek pro různé značky (člověka by ani nenapadlo, že v ČR se někdo může výrobě desek věnovat tak dlouho). V současné době jsou k dispozici dva designy - minilogo a big logo v šířkách od 7.5 do 8.5 palce za velice slušnou cenu od 750 Kč.

Na test jsem dostal desky v obou designech v šířkách 8,25´a 8,5´. Konstrukce desky je tradiční 7mi vrstvý kanadský javor, tedy osvědčená a nesmrtelná kombinace. Tvar desky rovněž odpovídá aktuální nejoblíbenější kombinaci - mírný concave s mírně větším nose než tail. To zaručuje optimální rovnováhu při tricích přes nose na streetu a kontrolu nad prknem v bazénu a kdekoli mezi tím.        
Z vlastní zkušenosti doporučuji použít 8.5´ desku na all terrain cruiser - nezastaví vás ani kočičí hlavy a nemusíte se jen vozit, ale i parádně trikovat bez ohledu na štěrk, spáry,... navíc jste všude za pár minut. Velice praktická záležitost!

Dojmy z testu:

Díky střednímu concave máte nad deskou potřebnou kontrolu, což oceníte zejména na zmíněném cruiseru. Velmi příjemně překvapil pop desky, který je rozhodně na české poměry přinejmenším nadprůměrný a neztrácí se ani po delší době. Díky speciální úpravě designu big loga, který se tiskne rovnou na dýhu, deska krásně jede ve slidech, což může být ale nepříjemné při lip tricích v bazénu, kdy může na copingu lehce podjíždět. Na okrajích desky  se dřevo po čase lehce “chlupatilo”, ale nemělo tendenci se štípat. Dokonce ani náraz v maxiální rychlosti do street “pyramidy” z kočičích hlav (neúmyslně samozřejmě), nedokázal dřevo vyštípnout, což svědčí o kvalitě použitého lepidla.

Nejlepší vizitkou  je samozřejmě to, že i po dvou měsících ježdění deska stále drží pop bez větších známek únavy způsobené skateboardingem na nejrůznějších DIY spotech a hrubých površích obecně.

Shrnutí:


Desky Androbot překvapily kvalitním zpracováním, oblíbeným tvarem, dlouhotrvajícím popem a s ohledem na cenu nadprůměrnou  celkovou výdrží. Jestli chcete podpořit dobrou českou věc, jsou Androbot desky správná volba.

Žádné komentáře:

Okomentovat