středa 10. dubna 2013

Pro vaše uši, pro vaší duši....


Ne snad že bych sám sebe považoval za cokoli na způsob hudebního kritika a nehodlám transformovat obsahovou stránku blogu na hudbu, ale o tomhle bych se rád zmínil, protože skate a muzika odjakživa patřily k sobě. Je tedy na čase oprášit nános hudebního prachu Biggieho Smallse a vrátit se ke kytarovejm kořenům. Ladies and gentlemen - Vivien´s Shadow!!



Tahle hudební formace vznikla před zhruba 8 lety a sama sebe definuje jako indie-rockovou skupinu. Upřímně řečeno mám jen velmi mlhavou představu, co se v týhle hudební škatulce přesně skrývá, nicméně album Three, který Viviens před nějakou dobou vydali mě osobně hodně oslovilo. V prvý řadě asi proto, že se jedná o lokální kapelu, na muzice jejíchž členů jsem v různých obměnách sestavy vyrost a v druhý řadě je třeba říct, že kluci přerostli nálepku zmiňovaný lokální kapely a maj rozhodně čím dál tím víc co říct, protože kluci narozdíl od dnešních kids nekecaj v diskuzích na netu a radši dělaj koncerty.


Na albu Three najdete 10 skladeb, který se pohybujou v rozmezí příjemný a ještě přijatelný míry "měkkosti" (Twilight) až po pořádnej rocknroll (Money). Celkovej dojem je konzistentní - v tom smyslu, že si můžete poslechout celý album bez toho, aniž byste přeskakovali jednotlivý songy, což se mně osobně moc často nestává. Album se slušně rozjíždí, následně trošku zvolní a na konci vás čekají songy s největší energií, takže po poslechu vám nehrozí depka, emo či něco podobnýho.


Jestli chcete kluky podpořit, poslechnout si jejich věci a eventuálně si koupit jejich CD (za symblický kilo) můžete tak učinit na jejich bandzone profilu.

Takže support locals!


Žádné komentáře:

Okomentovat