úterý 24. července 2012

Nemoc dnešní doby - I.

Žijeme v době nezastavitelnýho úprku kupředu ve všech oblastech lidskýho snažení. Ani skateboading není výjimkou, jakkoli se snaží pořád působit opačným dojmem.
Pryč jsou časy kdy jeden part nebo video utvářelo celou nastupující generaci a triky se studovaly z VHS pásky do tý doby, než se na kazetu nedalo koukat. V dnešní masový době plný HD GoPro kamer a intuitivně ovládanejch střihačskejch studií je výroba pěknýho videa s trochou talentu otázka několika hodin. Výsledek tohohle trendu je, že skouknete super natočený skate video, říkáte si "hmmm ten Jaws to z těch 30 schodů docela zabil" a klikáte NEXT, aniž by na vás právě shlídnutý video (jakkoli bylo super) nechalo hlubší vliv. Otrava z týhle nadprodukce všeho, se u mě většinou dostavuje v neděli když nemám celej den co dělat a sjíždím to, co mi za celej tejden uteklo. Kdybych v neděli večer našel v divokých vodách internetu uniklou pirátskou kopii Stay Gold 2, myslím, že bych si jí snad už radši ani nepustil. Tahle "Bangin´doba", kdy všichni umí všechno do všeho, ze všeho a na všechno prostě musí člověku zákonitě začít lézt krkem. Proto potěší, když člověk čas od času narazí na něco, na co se třeba i po delší době rád koukne znovu. Tímhle sáhodlouhým vylitým srdíčkem jsem chtěl zlehka uvést novou "rubriku". Nerad bych sklouznul k tupýmu přebírání a postování zahraničních videjí jak na běžícím pásu. Prostě vždycky jednou za čas vyberu z toho nesčetnýho množství tu perlu, která podle mě září nejvíc....

Dneska jsem vybral Silase a jeho pohodový video z Oregonskejch parků. Tenhle člověk, kterej pokud vím jeden rok vyhrál i SOTY, neni ten typ, co by se na velkejch stadionech snažil o mega prize money. Většinou není moc vidět, ale když už se objeví, tak to stojí za to. Posuďte sami!

Žádné komentáře:

Okomentovat