čtvrtek 26. prosince 2013

Recenze: Habitat - Search the horizon

Pamatujete na doby zhruba 10 let zpátky, kdy skejtový desky ještě za něco stály? V tý době jsem asi nejen já považoval desky Alien Workshop a potažmo i její "dceřinky" Habitat za Rolls-Royce mezi prknama. Bylo to poznat už z dálky - tvar, konkejv...... no a kdy jste naposled viděli nějakou jejich desku naživo?

Jo jo, business Habitatu v ČR nijak zvlášť nejede. Což je trošku zvláštní, když je to jediná skate značka, která o prknech a hadrech rozšířila sortiment i o boty, který alespoň vizuálně nejsou vůbec špatný (s konstrukcí a výdrží je to už bohužel horší).

No současnej Habitat team naráží na problémy s dvěma typama lidí:

1)  "Čau, jmenuju se Štefan, jo hrozně rád bych měl v novým Habitat videu part, ale momentálně trošku moc hulím, připravuju vernisáž takovej kravinek z keramiky a spoustu času mi zabere taky právní spor s Nike, protože změnili užitnej vzor na výrobu mýho promodelu, aby mi nemuseli platit takovou škváru....no moh bych ti kámo dát asi tak tři záběry...."

2) "Hele kámo zapomněl jsem tvoje jméno, jak že se jmenuješ Marcus Svijanen nebo tak nějak ne?"

Takže podle toho vypadá i poslední Habitat video - Silas vyčerpal všechny záběry na Adidas videa, Danny Garcia si radši drnká na kejtru, no a Štefana už jsem zmiňoval.


Takže video je tvořený spíš jezdcema spadající do druhý zmiňovaný kategorie - Brian Delatore, kterej rád vyhledává raily na přeskok s odjezdem do banku. Marcus, kterej nejezdí vůbec špatně, ale je to takový bez dojmu. Toho dalšího týpka jsem pro jistotu rovnou zapomněl....jo Daryl Angel a Alex Davis tam mají pár dobrých triků.

Dobrou polovinu stopáže vida zabere profil Marka Suicu. Ruku na srdce, kdo naposledy udělal tří songovej (!!!) part, kterej za něco stál? Kromě MJe mě nikdo nenapadá. Mark má zatraceně rychlý nohy, takže dělá reverty tam, kde by vás to ani nenapadlo a triky na překážkách, kolem kterých by ostatní na odjezdu z předchozího triku jen projeli. Je to hezká podívaná, ale komenty, v nichž se objevuje "SOTY 2014" jsou trošku předčasný. Jednak Markovi teprve začíná velká kariéra  - přestup k Adidas a proč stahovat kalhoty, když brod je ještě daleko. Nota bene když rok 2014 ještě ani nezačal....

Hudba je klasická habiťácká pohodová kytarovka. Kamera a střih jsou o pořádný kus výš, než výkony, který chlapci předvedli. Celý to tak nějak přesně demonstruje fakt, že na "board sponsoring" všichni serou a důležitý jsou prostě boty, maximálně hadry. Kdy naposled někoho zajímalo, že někomu vyšel promodel skejtu u nějaký značky?

Videa od Habitatu nikdy nebyly extra přehnaný hroty. Spíš takový pohodičky, který si člověk pustí, aby si udělal náladičku na skejtování, nebo před usnutím....takže dobrou noc a hezké sny!



Žádné komentáře:

Okomentovat