neděle 30. září 2012

Další ripoff z Kingpinu

No jako to se nedá nesdílet : skateboarding, motorky, Carhartt, místo pořádný kamery GoPro v hrnečku a Isle of Man - prostě všechno co je dobrý koncentrovaný v jednom trip videu z tohohle legendárního ostrova proslavenýho nejbláznivějším motorkářským závodem na světě. Pokud vím, tak jsem v životě neviděl jediný video z Manu, který by se týkalo něčeho jinýho něž závodění na motorkách, takže objevování místních skate spotů považuju za slušnou alternativu!
Čekit!


The Scale of Radness a Skateboarding video by Sidewalk

Co bysme tak podnikli příští léto......?

V posledním issue Kingpin magu se objevil zajímavej článek jménem Bum Rush alias Vandráci v práci (nebo něco na ten způsob). Za tímto prapodivným titulkem se skrývá netradiční kontest několika part, který si libujou ve stavbě DIY spotů. Všechno samozřejmě ve stylu: pohodička, sranda, kamarádšaft ( jj, odehrávalo se to u souusedů v Hannoveru). Celá tahle sranda akce nutí člověka zamyslet se nad otázkou, zda by nebylo od věci něco podobnýho příští rok uspořádat u nás. Skateři maj možnost zajezdit si na překážkách, který sami postaví a pro města, který nechtěj investovat miliony do stavby skateparku je to dobrá příležitost, jak k takovýmu parku snadno přijít. Prostě taková idylická win-win situace, zdá se......necháme usadit prach a myšlenky, poohlídneme se po nějakém vhodném místečku, poptáme se, jestli by to někdo nechtěl zasponzorovat a uvidíme co z toho vyleze......
Prozatím dvě videjka z Kingpin magu,abyste dostali ten fílink taky!


Bum Rush The Show a Skateboarding video by kingpin



Locals Only Hannover -- Builders' Jam a Skateboarding video by keltron

sobota 22. září 2012

Evropský den bez aut

Nezapomeňte, že dneska je Evropský den bez aut, který je vyvrcholením Týdne mobility, takže ideální příležitost protáhnout skejta.....ikdyž je venku zatím počasí, že by psa nevyhnal!

K týhle příležitosti Vám přinášíme sneak peak foto na DIY spot, kterej jsme s Androbot crew stavěli a pokud ho nezbourali, tak tam stojí dodnes.....STAY TUNED FOR MORE!
DIY setup: kára, lopaty, cement, písek a samozřejmě skejty! Foto: O-Jary

sobota 15. září 2012

Skateboarding and shit....

Po delší době jsem si vzpomněl na legendární Craitap videjko o hláškách, který říkaj pro-skateři. Očividně se tenhle typ videjí typu "debilní kecy....." docela ujal, protože kromě klasickýho původního videa s Chrisem Robertsem je na YouTube ještě spousta dalších blbejch keců okolo skejtování ať už se jedná o kecy flow skaterů, který má na svědomí Weekendtage banda spřízněná s Berrics nebo kecy lidí co (už) neskejtujou od neznámých týpků.....čekydaut!




středa 12. září 2012

Moudro!

V Kingpin magu, kterej jsem dostal v Mysticu jsem objevil takovou malou poučku o čem, že ten skejtbording vlastně je a o čem zase ne. Tak mě to vzalo, že se o to musím podělit a šířit to dál do světa protože je to zkrátka svatá pravda!!!


Aha, koukám, že to není moc k přečetní, takže abyste o to nepřišli: 

In this regimented, over cooked, often offensive, ever obivious logofied noticeboard -world that skateboarding has become, it is always nice to be reminded that skateboarding isn´t all about that. In fact, it isn´t about that at all!!


WEIRD THINGS - Pražské kašny website

Zajímá vás, jakou má souvislost webová stránka zabývající se mapováním pražských kašen a jezírek se skateboardingem? Věřte nebo ne, stránka www.prazskekasny.net nabízí spoustu možností, jak v Praze najít neokoukaný skate spot. Princip je jednoduchý - v momentě, kdy kašna/jezírko/fontána přestane plnit svou primární funkci  - tj. těšit kolemjdoucí kochající se zurčící vodou oblažujíc tak jejich fádní a stereotypní život, stává se ideálním terčem pro skateboarding. Pořád nevěříte? Tak mrkejte!
Fontánka na Pankráci - ideální manual spot
Druhej Stalin - Fontána na Jižáku


Tohle byla velká legenda - Karlínskej bazének. Bohužel...byla!

Kdesi na Hájích - ty railíky po stranách?

Park Přátelství má pod hladinou doslova ráj

Stačí přidat nájezd a je bank jak vyšitej - Vokovice

Klabavská stoka - update

Sice to letos asi už nikomu moc k ničemu nebude, protože začaly evidentně první podzimní deště, což vylučuje jakoukoli rozumnou výpravu do Klabavský stoky, ale tak kdyby se náhodou ještě chtělo udělat trošku hezky......
Kámoš Miloš Hroch v doprovodu Lógr bandy při cestě na poslední zastávku Čjůndr tůr, která se konala právě ve Stoce při bloudění a hledání narazil na velice zajímavej spot na první nádrži ještě před Klabavou.
Jedná se jak jinak o přepadovou výpust přehrady, která v sobě nezapře kus americký ditch image.


Milošův článek spolu s několika pokusy o triky najdete tady.

Termitiště - první a poslední mohykán Insight Builders

Po delší době jsem se vrátil na místo činu prvních DIY pokusů Insight bandy v Praze. Je to nepříliš známý spot přezdívaný Termitiště.Možná právě díky tomu, že o něm moc lidí neví, jako jeden z mála ještě stále stojí a je ve slušným stavu.
Spot se nachází na Proseku. Pokud pojedete metrem, vylezte na Střížkově, dejte se přes křižovatku směrem k mostu přes Libereckou dálnici, ten přejděte a dejte se hned za mostem po schodech doprava dolů a po prvním setu schodů jděte rovně do křoví a .....violá!







Trošku bordýlek




Jako všechny podobný pražský spoty je i tenhle umístěnej v nánosech bordelu a špíny velkoměsta. Jedná se o malou "minirampu", kde jsou uvozovky opravdu na místě, protože výška rádiusu odpovídá dvěma tvárnicím. Pokud jsem kdysi v minulosti o čemkoli z dílny Insight Builders napsal, že  je to moc prudký, tak v porovnání s Termitištěm nebylo asi nic ani z poloviny tak šakalsky strmý jako tyhle dva pidi rádiusy. I obyčejnej rocknroll je na tomhle místě požehnání, fifty zázrak a kdo udělá sérku tak je Pánbu....sranda to ale každopádně je :)

Vrch plynovýho rozvodu
Co by kamenem z Termitiště dohodil najde člověk ještě jednu věc, která dokáže potěšit oko skatera: o kousíček dál se totiž nachází rozvod plynu (nebo co to sakra je? Kryt?), jehož betonová střecha je poseta několika pyramidkama, které se měřítkem dost blíží samotnému Termitišti. Na polety a transferky asi rovnou zapomeňte, ale dá se tady taky docela dobře vyblbnout, jen bacha abyste si to nenasměrovali do nesčetných hromad bordelu všude okolo....bleah!
"Rozplizlejší" pyramidka v rohu

pondělí 10. září 2012

Interview: SOLE Tech CEO Pierre-Andre Senizergues

Pokud Vám výše uvedené a těžko vyslovitelné jméno nic neříká, vězte, že tenhle pán je zakladatelem a vlastníkem ( což se dneska obzvlášť počítá ! ) malého impéria jménem SOLE Tech, které sdružuje značky Etnies,Emerica, Altamont, Thirty Two, Etnies Plus a moje oblíbené výzkumné pracoviště STI Lab.
Pierre není maník, ktereý by se přes mrtvoly hnal za bohatstvím, ale naopak podporuje či přímo vytváří spoustu dobročinejch akcí většinou s eko-akcentem, který by vůbec dělat nemusel, ale očividně má velkej smysl pro společenskou zodpovědnost, takže nad věcma přemejšlí nejen trošku jinak,ale hlavně asi o něco dýl....
Pluhy z Androbotu si dal tu práci a pro ty z vás, kdo nevládnete cizími jazyky rozhovor přeložil a najdeteho na  Androbot webu.

Po přečetní rozhovoru si tak možná příště, až budete ve skateshopu stát před sekcí s botama uvědomíte, že botky od Etnies a Emericy maj v sobě něco navíc a budete vědět, že tomu, kdo je pro vás vyrobil záleželo i na něčem jiným, než jen jak z vás dostat co nejvíc prachů.